Activegolden's Blogg

Activegolden's Blogg

Här delar vi med oss av allt det vi gör med våra hundar.

Det blir en del bilder och berättelser om våra erfarenheter av träning och tävling med våra hundar. Men det blir också annat, både tråkigt och roligt som tillhör vardagen när man har hund.

Dagen efter.........

Activity blogPosted by Berit Sun, January 07, 2018 16:20:16

Ja idag känns det som dagen efter en riktigt stor och bra fest… Man är lite slö och trött men väldigt glad. Och fest har det visserligen varit men det har inte intagits en enda droppe sprit. Vi har tillbringat dagarna 3 på en av Sveriges största hund arrangemang, My Dog som gick av stapeln i Göteborg.

Jag hade först tänkt anmäla Ylving till utställning men istället anmälde jag honom och Ila till nosework tävlingen. Det blev således tävlande i tre dagar i följd. Yvling i två dagar och Ila i en dag. Ylving har ju fått två diplom i klass 1 och nu behöver vi bara ett till så är han klar för klass 2 så det tänkta jag att vi lite lätt tar på my dog!!!!!!

Jag fick lära mig att man inte ska ta ut segrar i förskott. Det gamla talesättet ”lita på hunden” kan inte upprepas för få gånger för just denna förare. Men det är bra att man får sig en lite snärt på näsan så man inte glömmer bort att man är mänsklig.

Resultatet var väl inte det jag hoppas på, ville ju ha sista diplomet med honom och det fick vi inte. På torsdagen hittade vi 2 av 4 gömmor och det var i behållarsöket och inomhussöket. Då vi inte fick något diplom och skulle vara tidigt nästa morgon på my dog igen så åkte jag hem lite tidigare och det visade sig vara lite dumt.

Vi vann klassen inomhus på en tid på 00,09,86. Det trodde jag inte och blev väldigt förvånad när gratulationer börja komma in på facebook. Men Ann-Louise tog emot medalj och alla fina priser för oss. Tack snälla Ann-Louise.

På fredagen blev det bara 1 av de 4 gömmor som vi hittade och det vara också på inomhussöket. Att tävla två dagar i rad på samma område med samma hund kan ställa till det för vissa föraren och det är inklusive mig själv. Jag hade lite förutfattade meningar om var och hur gömmorna var placerade vilket gav det dåliga resultatet på två av söken. Bara att ta med sig i ryggsäcken och inte göra om samma sak igen.

Den som stod för den största överraskningen var Ila som startade i nosework klass 2 för första gången och det gjorde hon hur bra som helst. Hon som ibland blir lite väl het och kokar över i sin iver att få arbeta, jobbade lugnt och väldigt metodiskt i alla söken och hittade till slut 6 av de 8 gömmorna. Jag var så stolt över hennes prestation på söken. Har lagt ut filmer på hennes sök på facebook under activegolden.

Summa av hela helgen är att vi har fantastiska hundar. Det visste vi ju redan men nu har vi fått det bevisat igen. Båda Ila och Ylving skötte sig exemplariska på mässa där det stundvis är väldigt trångt med många människor och lika många hundar och alla hundar är inte snälla, säkra eller trevliga. Känns så skönt när hundarna ifrån landet kommer till storstan och de sköter så bra, inget skällande eller utfall mot andra hundar, inget kissande inomhus eller mot stolar och inredning.

Både Ila och Ylving kunde koppla av mellan söken och la sig platt på marken intill mig i väntan på nästa sök. De bara tog det lugnt för att vara på gång när det blev våran tur.

Det vara det bästa med denna helg, det var nästan att jag blev tårögd av glädje över att se att de kunde koppla av så bra… Våra glada och galna hundar som inget annat vill än att jobba….

Kram på er/ Världens lyckligaste hundägare